Relatietherapie: patronen doorbreken

Twee mensen kunnen in de knoop raken, in een patroon vastzitten en daar echt onder lijden. En toch willen ze niet opgeven en hopen ze op verbetering. De vraag is dan hoe? Hoe stoppen we met die irritaties en ruzies? Hoe slagen we er in een betere sfeer te creëren met elkaar of simpelweg de vraag: hoe blijven we op een fijne manier bij elkaar of hoe komen we weer bij elkaar?

Je wilt je samen voelen in je relatie en ook ruimte voelen voor jezelf.
De ene partner lijkt in een relatie meer behoefte te hebben aan afstand of zelfstandigheid, terwijl de ander meer contact zoekt. Die combinatie is een uitdaging.
Je hebt iets nodig van je partner wat je heel normaal vindt maar steeds niet krijgt. Je kan dan geïrriteerd raken en boos waarna je je afwendt en jullie verder van elkaar af komen te staan. Of je geeft steeds iets van jezelf weg, je gaat je aanpassen, voor jezelf uitlopen. Dan lukt echte verbinding met je partner ook niet want je bent er zelf niet bij.

Het liefst zie ik jullie samen in mijn praktijk. Dan kan ik horen en zien wat jullie zeggen en hoe jullie met elkaar omgaan, wat het patroon is. Tegelijkertijd kunnen jullie meer afstand nemen om er samen naar te kijken. En vertragen, om onderliggende gevoelens en intenties van elkaar te weten te komen. Dan kunnen jullie contact gaan voelen en ruimte om iets anders te gaan doen.
Het kan ook nodig zijn dat de ene partner eerst komt. Omdat hij of zij erg graag naar zichzelf en de relatie wil kijken en daarin wil ontwikkelen. Dat werkt ook door in de relatie.

Relatietherapie: focus op onderliggend gevoel

In veel liefdesrelaties lukt het niet goed om werkelijk verbinding te maken en intiem met elkaar te zijn. We hebben allemaal een verlangen dichtbij iemand te zijn, speciaal te zijn voor de ander en aan de andere kant willen we individu zijn, eigen zijn. In onze liefdesrelatie ontstaat hierin een, vaak fragiele, balans. Deze balans kan een patroon worden dat als een harnas gaat voelen.
Om werkelijk verbinding te maken met de ander, maak je eerst verbinding met jezelf. Wat wordt er steeds geraakt in jou door je partner, waar gaat dat over? Durf je daar zo eens tijd voor te nemen en ruimte aan te geven? Om zo, wetend en voelend wat van jou is, de verbinding met je partner te ervaren.

Wat al een eerste hulp kan zijn bij het losser maken van jullie relatiepatroon, jullie harnas, is luisteren. Ik geef jullie alvast 7 redenen waarom je partner niet naar je luistert en hoe dan wel
Veel plezier!

Kies nu voor relatietherapie

Jullie kunnen op elk moment van de relatie voor therapie kiezen. Als je het gevoel hebt dat je niet jezelf kunt zijn als de eerste verliefdheid voorbij is of als je niet meer weet of voelt waar de ander is in jullie relatie. Het is zo fijn om jou en jullie de gelegenheid te geven om waardevol te zijn. Dat jullie relatie de moeite waard is en dat jullie elk de moeite waard zijn. En om die verbinding daarin te voelen. Nu aanmelden.

Voor mij als relatietherapeut zijn veiligheid, liefdevol onderzoeken en uitnodiging, de belangrijkste instrumenten waarmee ik werk. De stap zetten om in relatietherapie te gaan is al heel wat waard. Gun jezelf om je angst te overwinnen en een relatie die verbindt.